Ανοίγουν τα θέατρα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 οι θεατρικές παραστάσεις και όλες οι άλλες ζωντανές εκδηλώσεις ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ακόμη διευκρίνισε «Στις 1 Ιουλίου 2021 θα εφαρμοστή το ψηφιακό πιστοποιητικό covid της Ελλάδας για όλες για ευρωπαϊκές χώρες. Το ψηφιακό αυτό πιστοποιητικό είναι συμφωνημένο με την ΕΕ. Για μεν τον κοινωνικό τουρισμό υπάρχουν 300.000 επιταγές για τους δικαιούχους ενώ θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι περσινοί που λόγω covid δεν τις χρησιμοποίησαν.
Επίσης μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3.400.000 εμβολιασμοί για την πρώτη δόση και 1.800.000 και για τις δύο δόσεις. Παράλληλα από το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες εμβολιασμού 30-34.
Όσο πρόκειται για τα νησιά προχωράει με γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός των κατοίκων από 18 ετών και άνω».
Η εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην καταψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ψήφο των ομογενών και διευκρίνισε «Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την άρση περιορισμών για τους Έλληνες εκλογείς που ζουν στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 28 Μαΐου 2021 θα κάνει ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό άξονα της Κρήτης στα Χανιά.
Τέλος η κυβέρνηση συνεχίζει την έρευνα για την κρατική αεροπειρατεία που πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας και χαρακτηρίζει σενάρια ότι είχαν ενημερωθεί οι πιλότοι για βόμβα στο αεροπλάνο ενώ ανακοινώθηκε ότι δεν συμμετάχει η Σλοβακία και οι ΗΠΑ σε ασκήσεις της Τουρκίας επειδή έχει συμπεριλάβει και τα κατεχόμενα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail