Ανθρώπινη αλυσίδα για νοσοκομείο Διδυμότειχου

ΥΓΕΙΑ

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 έξω από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στον Έβρο 5.000 κάτοικοι της περιοχής, έστησαν ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας του Νοσοκομείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Δήμαρχοι, πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, πολυπρόσωποι αντιπροσωπία της εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη της Περιοχής και αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιαννάκο Μιχάλη.
Στις ομιλίες τους ο Αρχιεπίσκοπος, οι Δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισήμαναν την αναγκαιότητα της επαναφοράς της Νομικής Αυτοτέλειας του Νοσοκομείου και της αναβάθμισής του. Το Νοσοκομείο απώλεσε την Νομική Αυτοτέλεια και σήμερα είναι διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά, με κακό οδικό δίκτυο.
Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λίγα μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία μετατρέπεται σταδιακά σε Κέντρο Υγείας. Άδειασε από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Δεν έχουν χρήματα στο ταμείο του Νοσοκομείου να συντηρήσουν και να ανανεώσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές. Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 80.000 κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και την πολυπληθέστερη Μεραρχία Στρατού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail