Ανεπιθύμητη κοινοπραξία Τap

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 συναντήθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Αποτιμήθηκε η σύσκεψη της Τρίτης 25 Απριλίου 2017 που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου tap, και όχι σε διαβούλευση όπως είχε γίνει η διαβεβαιώσει.
Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ τονίζεται «Δεν πρόκειται να γίνουμε εμείς τα εξιλαστήρια θύματα επειδή οι κοινοπραξία δεν τήρησε τους κανόνες που η ίδια υπέγραψε.
Όμως μετά την ολική άρνηση της εταιρίας να συζητήσει το παραπάνω θέμα έστω και αν έχουμε δίκαιο αποχωρίσαμε από την αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε κοινός τόπος.
Για μία ακόμη φορά η εταιρία ΤΑΡ έδειξε την υπεροψία και την αλαζονεία της, αδιαφορώντας για τις θέσεις και αποφάσεις της περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας, του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ τους αγώνες των πολιτών, προσπαθώντας να ονομάσει διαβούλευση κάθε συζήτηση. Επίσης δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα και τις καταγγελίες μας, ενώ φάνηκε καθαρά ότι τον πρώτο και μάλλον  τελευταίο λόγο για θέματα που είναι της αρμοδιότητας της πολιτείας και αφορούν την ζωή μας, την πολιτιστική – τουριστική κληρονομία, τα φυσικά μνημεία της περιουσίες μας κ.α., την έχει ο ΤΑΡ και όχι η πολιτεία, όπως παραδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της.
Επίσης το παρών δελτίο τύπου γράφτηκε μετά την σύσκεψη, δεν είναι προϊόν φαντασίας όπως αυτά που αναφέρονται στο Δελτίο τύπου της κοινοπραξίας.
Όπως και να’ χει η τοπική κοινωνία, με παρόμοιες συμπεριφορές εξακολουθεί να  θεωρεί ανεπιθύμητη την κοινοπραξία.
Ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου δικαιωθεί.»

Κρηνίδες 01/05/2017
Συντονιστική Επιτροπής Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.