Αναστολή υπηρεσιών UberΧ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Σε αναστολή τίθεται η υπηρεσίας uberX στην Αθήνα από την Τρίτη  10 Απριλίου 2018 και μέχρι νεωτέρας  η εταιρία  Uber, μετά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ενοικιάσεις αυτοκινήτων με οδηγό (ridesharing).
H εταιρεία που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2015 διευκρινίζει πάντως ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα, αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία uberTAXI.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η αναστολή της uberX θα ισχύσει έως ότου βρεθεί λύση. «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο» αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες της.
«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η Uber λειτουργεί σε 65 χώρες και περισσότερες από 600 πόλεις ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας έχει παρουσία από το 2015. Η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή.