Αναστολή αποχής συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Την αναστολή της αποχής, που είχε προγραμματιστεί ότι θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα:
– 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων  των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
– 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γ. σ.
– 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.
– 37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Πάντως, οι συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν ότι δίνουν δύο μήνες περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της, τόσο για συλλήψεις με τη διαδικασία του  αυτοφώρου για εκείνους που επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.
Κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης, παραιτήθηκαν και αποχώρησαν πέντε μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Η συνέλευση συνεχίστηκε, καθώς είχε την απαιτούμενη  απαρτία.
Η επόμενη γενική συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου οι συμβολαιογράφοι να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail