Αναστολή απεργιακών εργαζομένων ΔΕΗ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αναστέλλονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 10 μ.μ. (22:00) με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Οι «πρόθυμοι» Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που ψήφισαν το νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα είναι διαρκώς υπόλογοι για την λεηλασία της ΔΕΗ.
Όσο για την ίδια την κυβέρνηση, ας μην κομπορρημονεί.
Μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας –και όχι μόνον οι 151 «πρόθυμοι»- δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κοινωνίες στη Δυτική Μακεδονία, την Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές αποδέχθηκαν την διάνοιξη ορυχείων και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ «προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί κάθε χωριό και οικισμός της πατρίδας μας.
Είναι σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν προτιθέμεθα να παραδώσουμε το εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ – που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα του λαού μας – στους ιδιώτες, προς χάριν του… ιδιωτικού συμφέροντος!»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail