Αναμονή ΔΝΤ για Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Εξυπηρετούμε τα αιτήματα των χωρών μελών μας, οπότε αν μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο μια χώρα μέλος, τότε προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το κάνει αυτό. Αν κοιτάξετε τα 189 μέλη, μερικές φορές είναι με την οικονομική μας ανάλυση, τη διαδικασία επιτήρησης που ανέφερα. Μερικές φορές είναι με οικονομικούς πόρους και σε πολλές περιπτώσεις είναι με τις προσπάθειες ανάπτυξης δυναμικότητας στην πλευρά της τεχνικής βοήθειας, έτσι εξαρτάται πραγματικά. Και πάλι, ο στόχος είναι να υπηρετούμε τη χώρα μέλος με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Αυτός είναι πάντα ο στόχος» επισήμανε σε συνέντευξη τύπου, για το ελληνικό πρόγραμμα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Gerry Rice.
Επίσης συνέχισε «Και νομίζω ότι μπορείτε να δείτε και σε πολλές χώρες, αλλά ακόμη και στην ευρωζώνη μπορείτε να δείτε τις χώρες στις οποίες έχει εμπλακεί το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και στη συνέχεια η φάση της οικονομικής βοήθειας της προσπάθειας έχει λήξει και το ΔΝΤ συνέχισε να βοηθάει σε άλλα τρόπους με την οικονομική ανάλυση με την τακτική διαδικασία, την οποία κάνουμε πραγματικά με κάθε χώρα. Και πάλι, ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σώσουμε το μέλος είναι ο στόχος.
Θεωρούμε ότι το τελευταίο Eurogroup συνέβαλε στην επιτάχυνση της προόδου. Συμμεριζόμαστε πλήρως αυτές τις συζητήσεις και ελπίζουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα.»