Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Στην συνεργασία της Περιφέρειας με τούς κοινωνικούς φορείς, αυτοδιοίκηση, πολίτες και στην στήριξη εθελοντικών δομών και δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε συνανθρώπους μας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας οργάνωσε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύλλογος «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς – Cretan Palliative Care».
Για την Περιφέρεια Κρήτης, όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, «η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν είναι απλώς ένας τομέας της κοινωνικής μας πολιτικής, αλλά είναι σημαντικό πεδίο δράσης, στήριξης των προσπαθειών μεμονωμένων κινητοποιημένων ατόμων, που αναγνώρισαν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος φροντίδας ατόμων που βρίσκονται κοντά στο θάνατο, έδρασαν καταλυτικά κι ενέπνευσαν κι άλλους να φέρουν την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισής τους. Μια τέτοια προσπάθεια άξια μίμησης και πολλών συγχαρητηρίων ξεκίνησε ο αγαπητός Κώστας και η σύζυγός του Ροσβίτα Μπαντουβά, έχοντας γνώση την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που η ζωή τους καθημερινά βρίσκεται σε κίνδυνο.»
Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη την παριστάμενη κα Ροσβίτα Μπαντουβά, όπως και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, η Δ/της της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, οι οποίοι παράλληλα μίλησαν για την σημαντικότητα της εκδήλωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail