Αναδιάρθρωση οφειλών επαγγελματιών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

«120 δόσεις για όσους χρωστούν έως 3.000 ευρώ, αναδιάρθρωση των οφειλών των επαγγελματιών είναι ορισμένοι από τους βασικούς στόχους που έχει αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία όταν κυβερνήσει» υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 12ου Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.
Ακόμη τόνισε «ο νόμος για το Πανεπιστημιακό Άσυλο καταργείται, το κράτος πρέπει να είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό, όμως ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα. Οι στόχοι μας στην παιδεία: δημόσια, μη κερδοσκοπική και γιατί όχι ιδιωτική. Επίσης θα υπάρξουν δημόσια πρότυπα σχολεία σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, ενώ θα προχωρήσουμε και στη στήριξη παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες. Στοχεύουμε σε λιγότερους φόρους και εισφορές  σε περισσότερες επενδύσεις και σε καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Θα προχωρήσουμε σε νέο ασφαλιστικό σύστημα ενώ θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός και την θέση του θα πάρει ένας μισθός όπου θα αυξάνει με βάση το ετήσιο ΑΕΠ. Δηλαδή εάν υπάρξει ανάπτυξη 10% στο ετήσιο ΑΕΠ ο κατώτατος θα αυξηθεί κατά 20% και θα φθάσει τα 703 ευρώ το μήνα.
Επίσης θα αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό σύστημα της χώρας, στηρίζοντας τα νέα ζευγάρια που αποκτούν το πρώτο τους παιδί με επίδομα 2.000 ευρώ. Ενώ για τις οικογένειες που δεν θα μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό θα δίνονται 180 ευρώ το μήνα. Στις πολύτεκνες οικογένειες θα δοθούν τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ.»
Παράλληλα ανέφερε ότι ψηφίζει όχι στην συμφωνία των Πρεσπών και ότι στις 26 Μαΐου 2018 που θα γίνουν οι ευρωεκλογές και οι Περιφερικές εκλογές στόχος είναι και στις 13 Περιφέρειες να μην υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail