Αναβολή συζήτησης για τηλεοπτικές άδειες

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Για τις 4 Μαΐου 2018 αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Η συζήτηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, ωστόσο αναβλήθηκε από τους δύο εισηγητές – συμβούλους Επικρατείας, καθώς δεν έχουν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.
Τα τεχνικά στοιχεία αφορούν τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (7 άδειες), καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών μπορούσαν να χορηγηθούν 16 άδειες.
Ακόμη, η αναβολή έγινε επειδή το Mega δεν συμμετείχε στη διαδικασία αδειοδότησης και υπάρχει το ενδεχόμενο τερματισμού λειτουργίας του, με απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβούλιου (ΕΣΡ). Όμως, η απόφαση του ΕΣΡ, προσθέτουν οι δύο εισηγητές, υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι, Star, Alpha, Ant1 και Mega όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail