Ανέλκυση ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Στην τελευταία φάση βρίσκεται η ανέλκυση του καραβιού ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ όπου πλέον θα πάψει να αποτελεί κίνδυνο ρύπανσης. Ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ, γιατί έχει αναλάβει η εταιρία το κόστος» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός κατά τη διάρκεια επίσκεψης για την πραγματοποίηση της ανέλκυσης του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ.
Ακόμη ανέφερε «έχουμε και άλλα πλοία να ανελκύσουμε στον Αργοσαρωνικό. Μέχρι τη Κυριακή θα έχει καθαριστεί και η Σαλαμίνα. Η διαδικασία από εδώ και πέρα για το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ είναι η εξής: Θα ρυμουλκηθεί το πλοίο και θα σταλεί στο ναυπηγείο. Θα φρουρείται μέχρι να γίνει δικαστική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής και μετά θα το αναλάβει η εταιρία.»
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε «Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος, με συγκεκριμένο σχέδιο για τον Αργοσαρωνικό. Την αποκατάσταση έχουν αναλάβει οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Ο Αργοσαρωνικός έχει καθαριστεί από το πετρέλαιο αλλά προχωρούμε και στην καλύτερη εκκαθάριση του βυθού.»
Ακόμη ο διοικητής της δημόσιας Λιμενικής Αρχής κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος τόνισε «Για πρώτη φορά πραγματοποιείται ανέλκυση στον Αργοσαρωνικό και θα ολοκληρωθεί και στα άλλα 54 ναυάγια. Επίσης με υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή θα ανελκυστεί το SEA DIAMOND στην Σαντορίνη σε σύντομο χρονικό διάστημα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail