Ανάκληση μη μισθολογικών παροχών Δημοσίου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακαλούνται οι μη μισθολογικές παροχές του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν χορηγηθεί με απόφαση  Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέα Γενικής Κυβέρνησης και προβλέπεται η κατάργηση παροχών από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε ασφαλιστήρια συμβόλαια ή προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εργαζομένων, εξαιρουμένης της ασφάλισης προσωπικού του ΕΚΑΒ και των μονάδων μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών.
Ακόμη, καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών για μετακινήσεις με συγκοινωνίες. Τίθεται επίσης ανώτατο πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο (διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντα- «εξυπακούεται ότι η κάλυψη του ποσού που θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο όριο θα επιβαρύνει τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής»).
Όσον αφορά στις παροχές όπως οι στολές και τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα, θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε μετρητά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail