Αγώνας Μνήμης Διστόμου

Περιφέρειες ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποδηλατικό αγώνα Αντοχής από την Παραλία Ιτέας μέχρι το Διστομο (Λόφο Μαυσωλείου) μήκους 60 χλμ διοργανώνεται για πρωτη φορά φέτος την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην μνήμη των 228 σφαγιασθεντων Διστομιτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.
Πρόκειται για τον αγώνα «1st Distomo Cycling Race of Memory», με ΟΠΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Εφήβων 16-18,Ανδρών 19-30, Μάστερ 30-39, Μάστερ 40-49, Μάστερ 50-59 – ΓΥΝΑΙΚΩΝ και διοργανώνεται με την υποστήριξη του «Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος».
Ήδη ο Δήμος εξέδωσε την προκήρυξη με την διαδρομή και τα υψομετρικά και  απευθύνεται προς όλα τα ποδηλατικά Σωματεία και ποδηλάτες όχι μόνο της περιοχής , αλλά πανελλαδικά, αφού πρόκειται για αγώνα αξιώσεων και με όλα τα αναγκαία στάνταρντς. Η διαδρομή του αγώνα αντοχής είναι πανέμορφη- και συγκεκριμένα: είναι Ιτέα –Κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου- Δίστομο (με τερματισμό στο Μαυσωλείο Διστόμου).