Αγροτικές καταστροφές Τριγώνου στον Έβρο

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Περιφέρειες

Καταστροφές πραγματοποιήθηκαν στους αγρότες πολλών χωριών του Τριγώνου στον Έβρο, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αγροτών, σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου, τεύτλων, αμπελιών κλπ. Η χαλαζόπτωση προκάλεσε ακόμα σοβαρές ζημιές σε κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες, αυτοκίνητα, ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου «καλεί το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να πάρει όλα τα μέτρα έτσι ώστε:
• Να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών, με την πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
• Να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών στους πληγέντες αγρότες, των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».
Τέλος ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει το σοβαρό ενδεχόμενο αρκετοί βαμβακοπαραγωγοί που έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή να μην μπορούν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση από την ΕΕ, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραδώσουν τουλάχιστον 140 κιλά βαμβάκι, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδύνατον, λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστησαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail