Αίτηση αναίρεσης δίωξης στελεχών ΤΑΙΠΕΔ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί η αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία εις βάρος του δημοσίου. Μεταξύ των εμπλεκομένων συμπεριλαμβάνονται και τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, η δίωξη των οποίων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ευρωπαίων πιστωτών.
Στην αίτηση αναίρεσης επισημαίνεται ότι η βασική αιτίαση για την παραπομπή των εμπειρογνωμόνων, είναι η παραγνώριση από το Συμβούλιο Εφετών της διάταξης του άρθρου 192§8 του Ν. 4389/2016, με βάση το οποίο: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ 1204/2014). Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πλημμεληματικής υπεξαίρεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail