Έφυγαν οι θεσμοί

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Έχει γίνει πολλή δουλειά και πολλή πρόοδος, ωστόσο κάποια ζητήματα-κλειδιά παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισλεμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup.
Εκτός Ελλάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις του Eurogroup θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα, σύμφωνα με τον  επικεφαλή του Eurogroup Γερούν Ντέισλεμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup. Πρόσθεσε ότι το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου 2017, σημειώνοντας πάντως πως δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει γίνει όλη η πρόοδος μέχρι τότε, όμως υπάρχει ισχυρή βούληση για να γίνει αυτό το ταχύτερο δυνατό.
Ερωτηθείς γιατί δεν επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα σημείωσε ότι «έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ζητήματα όπως μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και του φορολογικού. Αυτά εκκρεμούν ακόμα και η επιλογή μας είναι να συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες εδώ στις Βρυξέλλες». Διευκρίνισε ότι τα κλιμάκια πηγαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν δουλειά στο πεδίο, να συλλέξουν στοιχεία. «Έχει γίνει πολλή δουλειά στο πεδίο αλλά πλέον τα ζητήματα χρήζουν διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε.
Ακόμη ζήτησε οι διαπραγματεύσεις να μην τραβήξουν σε μάκρος ανακόπτωντας την εμπιστοσύνη.