«Ένα Σάββατο, Ένα παραμύθι»

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Περιφέρειες

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας «Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι» συμπληρώνει φέτος εννέα χρόνια λειτουργίας, προσφέροντας στους μικρούς φίλους ηλικίας 6–11 ετών τη δυνατότητα να γνωρίσουν θέματα της πολιτιστικής  κληρονομιάς και τοπικής ιστορίας, μέσω διηγήσεων αλλά και ασκήσεων στη ζωγραφική.
Η γνωριμία με την πόλη και το νησί, τα μουσεία και τα μνημεία, τα έθιμα και τις πολιτιστικές δράσεις, με επισκέψεις και συμμετοχές εμπλουτίζουν τον ετήσιο προγραμματισμό.
Συγκεκριμένα, η παρουσίαση των χαρακτηριστικών της πόλης μας  περιγράφεται με δημιουργικό τρόπο στο έντυπο που συνοδεύει πλέον το πρόγραμμα, τον Οδηγό Περιήγησης στην Πόλη της Κέρκυρας με τίτλο «Η Παλιά μας Πόλη» και αφορά μία επί τόπου ξενάγηση των παιδιών.
Το έντυπο έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία της Α’ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας με σκοπό να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης.
Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, οι προσπάθειες τους  όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστηριχτεί από φορείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης κ.α. Συχνά οι δράσεις τους εμπλουτίζονται από την συμμετοχή και τις προτάσεις τους, δημιουργώντας συνθήκες πολλαπλών εμπειριών για τα παιδιά.
Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο φετινός προγραμματισμός. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00 στο χώρο του «Πωλητηρίου – Αναγνωστηρίου» (πρώην Art Cafe) στον Κήπο του Λαού, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να φέρνουν το μπλοκ ζωγραφικής και τα χρώματά τους (ξυλομπογιές και μαρκαδόρους). Τη διδασκαλία του σκέλους της ζωγραφικής, πραγματοποιεί η ζωγράφος  Έλενα Σουέρεφ.
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου (06/10) με θέμα «Τα χρώματα του Φθινοπώρου».
Για πληροφορίες: 2661048690, καθημερινά 09:00 – 15:00.