Έναρξη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018 ξεκίνησε, καλώντας όλους να «Γίνουν ο Καλύτερος τους Εαυτός»!! Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, σε μια φαντασμαγορική τελετή, που κορυφώθηκε με ένα ανεπανάληπτο πάρτι στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, με χιλιάδες κόσμου από όλη την Κρήτη, ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018! Με αστείρευτο κέφι, δρώμενα, μουσική, τραγούδι και χορό οι καρναβαλιστές, οι Ρεθεμνιώτες και οι επισκέπτες της πόλης γιόρτασαν την έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, κλείνοντας τα ραντεβού τους για διασκέδαση για τις επόμενες εβδομάδες, οπου θα διαρκέσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις!
Όλα άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018 από την κεντρική πύλη Guora της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με τα παιδιά να δίνουν το σύνθημα της έναρξης του φετινού καρναβαλιού, σε ένα πολύχρωμο, χαρούμενο Παιδικό πάρτι με μουσική, χορό και δρώμενα υπό την επιμέλεια των παιδαγωγών και των νηπιαγωγών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρέθυμνης. Από εκεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων, ξεκίνησε την καθιερωμένη του βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Το πολύχρωμο Καρναβαλάκι, στόλισε με τις εικόνες και τους ήχους του τους δρόμους του Ρεθύμνου και κατέληξε στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Μια μεγάλη σκηνή είχε στηθεί στην στολισμένη πλατεία! Χιλιάδες κόσμου γέλασε και διασκέδασε με τον διάλογο του Βασιλιά Καρνάβαλου με τον «Δήμαρχο», κατά την διάρκεια της «Προσφώνησης και Αντιφώνησης»!  Η παρουσίαση του βίντεο και της γιγάντιας θεματική της αφίσας του 2018, που δημιούργησαν με τα χέρια τους μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, και το δημιουργικό της υπογράφει ο Στέλιος Καλογεράκης, απέσπασε το θαυμασμό και το μεγάλο χειροκρότημα του κοινού! Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης κήρυξε την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, κατά την κήρυξη της επίσημης έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού τόνισε ότι «Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι το φτιάχνουν πολλοί για όλους, είναι ένα Καρναβάλι που το δημιουργούν άνθρωποι για τον άνθρωπο και όλοι πρέπει να ακούσουμε το φετινό του μήνυμα: Μπορούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι, κάνοντας αυτοκριτική και ενδοσκόπηση». Ο κ. Μαρινάκης κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, να διασκεδάσει και να ξεφαντώσει στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2018!
Στη συνέχεια της βραδιάς οι 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση, παρουσίασαν τις στολές τους, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στην παρέα τους! Τη βραδιά απογείωσαν με μια μεγάλη, μοναδική σε παλμό και κέφι συναυλία, οι εκρηκτικοί Locomondo! Οι Locomondo ήρθαν για πρώτη φορά στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου και χάρισαν στον κόσμο μια μοναδική Αποκριάτικη «γιορτή»! Η χιλιοτραγουδισμένη παρέα, απογείωσε τη βραδιά σε ένα πανδαιμόνιο χορού τραγουδιού και τρέλας!
Ευχαριστώντας τους για την υπέροχη βραδιά η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα. Πέπη Μπιρλιράκη τους χάρισε την αναμνηστική μινιατούρα του Δελφίνου, του συμβόλου του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης).
Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 είναι:
Πέπη Μπιρλιράκη, Πόπη Δυνιακού – Κρυοβρυσανάκη, Έλενα Πατσαχάκη, Κώστας Μοσχάκης, Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Χάσικος, Κατερίνα Μανετάκη και Νίκος Μαρκαντώνης.
Υπεύθυνοι των Τομέων είναι:
Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Ειρήνη Ανδρεαδάκη, Σταμάτης Γαβαλάς, Διαμαντούλα Δελήμπαση, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Αμαλία Μαθιουδάκη, Κατερίνα Μανετάκη, Νίκος Μιχάλας, Κώστας Μοσχάκης, Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Παπαδόσηφος, Έλενα Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Άκης Πλαϊτης, Στέλιος Σαμψών, Γιάννης Σκαρβέλης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη και Βαλάντης Χόμπης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail