Έναρξη απολύσεων συμβασιούχων δημοσίου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν οι απολύσεις των συμβασιούχων από την Αμφίπολη (14 εργαζόμενοι) ενώ ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μονιμοποιήσεις εκτός ΑΣΕΠ στην Βουλή την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.
Συγκεκριμένα στην απόλυση 14 συμβασιούχων προχώρησε ο δήμος Αμφίπολης, που συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Απριλίου 2017 όποτε και συμπληρώνουν 24μηνο χωρίς να έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερεις μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Μελίτου ελήφθη, αφού προηγουμένως, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματά τους θα καταβληθούν άμεσα, πράγμα, που, βεβαίως, δεν έγινε.
Ο δήμαρχος Αμφίπολης, επεσήμανε πως ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει την παράταση των συμβάσεων και έτσι οδηγήθηκε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του για παράταση των συμβάσεων έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
«Δεν είναι στις προθέσεις μου να απολυθούν οι συμβασιούχοι, αλλά ο Επίτροπος δεν υπογράφει την παράταση των συμβάσεων τους. Δεν είμαι απέναντι στους εργαζόμενους και θα ήθελα να συνεχίσουν να εργάζονται» ο κ. Μελίτος.
Πρόσθεσε πως τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους υπάρχουν και θα τους καταβληθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Από την δική του πλευρά ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Λευτέρης Κατιρτζόγλου, επεσήμανε πως ενώ έχει δοθεί νομοθετική λύση για τις παρατάσεις των συμβάσεων έως το τέλος του 2017, το θέμα σκοντάφτει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τους Επιτρόπους.
Σημείωσε όμως πως ο Επίτροπος δεν εγκρίνει  την αποπληρωμή των συμβασιούχων και όχι την παράταση της σύμβασης, έτσι θα μπορούσε ο δήμαρχος να κρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπορούσαν δικαστικά να διεκδικήσουν δεδουλευμένα έως και το τέλος του χρόνου.