Έκθεση ψηφιδωτού

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Έκθεση ψηφιδωτού πραγματοποιείται από 31 Οκτωβρίου 2019 έως 7 Νοεμβρίου 2019, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στη Κρήτη, με θέμα: «Το Ταξίδι των Ψηφίδων…. απ’ την Κρήτη στην Ευρώπη».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00 και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00 – 13:00 και 18:00 – 20:30 και Σάββατο 10:00 – 13:00 με ελεύθερη είσοδο.
Η έκθεση ψηφιδωτού διοργανώνεται από τον σύλλογο Αλατσατιανών νομού Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Λίγα Λόγια για την έκθεση
Πριν τρία χρόνια ο Σύλλογος Αλατσατιανών δημιούργησε το εργαστήριο ψηφιδωτού.  Μετά από μια τριετή προετοιμασία και περιπλάνηση στον κόσμο του ψηφιδωτού, οι ψηφιδογράφοι – εκθέτες, μέλη του εργαστηρίου μας, παρουσιάζουν μέσα από την ομαδική τους έκθεση, την πορεία του ψηφιδωτού στο χρόνο, με έργα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, την πολιτισμική μας κληρονομιά, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τους μεγάλους Έλληνες και ξένους ζωγράφους.
Κάθε ψηφίδα έδωσε αφορμή για ένα σπουδαίο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, απ’ την Κρήτη ως την Ευρώπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail