Έκθεση Ζωγραφικής Δήμου Σφακίων

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε η έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Καντουνατάκη, αποφοίτου της Ελληνογαλλικής Σχολής Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σφακίων.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε για τρείς ημέρες, από την Τετάρτη 28 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, με αφορμή την εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στο κάστρο του Φραγκοκαστέλλου.
Λάτρης του υγρού στοιχείου αποτυπώνει με τον πιο ζωντανό τρόπο πάνω σε ακατέργαστα ξύλα, τα οποία ξεβράζει η θάλασσα και συλλέγονται από τη  ίδια, εικόνες της θαλασσινής ζωής. Ένας φόρος τιμής, όπως λέει η καλλιτέχνης σε εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Κάθε κομμάτι που ζωγραφίζει, κάθε ξύλο κρύβει ίσως τη δική του ιστορία μέσα στο χρόνο, ίσως ακόμα και ένα ναυάγιο.
Πηγή έμπνευσης της η Ελληνική θάλασσα, όπου μέσα από τους πίνακες της ταξιδεύει κανείς στην εποχή του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ», στα ιστιοφόρα αλλά και στα σημερινά σύγχρονα καράβια.
Η έκθεση αυτή θα φιλοξενηθεί ξανά κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Σφακίων στο φρούριο του Φρακοκαστέλλου.