Άρση εμπλοκής ΣΕΚΑΠ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2018 το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής εξέδωσε προσωρινή διαταγή αίροντας προσωρινά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, σε συνέχεια της απόφασης του τελωνείου Ξάνθης να μπλοκάρει τα προϊόντα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.
Συγκεκριμένα  μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2018, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα προϊόντα της ΣΕΚΑΠ θα μπορούν να διακινούνται κανονικά στην εσωτερική αγορά. Να σημειωθεί ότι για το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ η καπνοβιομηχανία έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) -το οποίο και θα λάβει την οριστική απόφαση-, ενάντια στην απόφαση Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει επί της ουσίας των πρόστιμο αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι η καπνοβιομηχανία της Ξάνθης καλείται να πληρώσει το προαναφερθέν πρόστιμο για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2009, όταν βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή μια υπόθεση που χρονολογείται τέσσερα χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη.