Άνοιγμα σχολείων με μάσκα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Η Ελλάδα δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης, Καρπάθου και Καστελόριζου από 25-26 Αυγούστου για την Navtex που θα ισχύσει προκειμένου για ασκήσεις» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όπου συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως.
Ακόμη υπογράμμισε «Σήμερα στις 6 ώρα το απόγευμα εισάγεται στην επιτροπή της Βουλής η οροθέτηση των Ελληνικών ζωνών για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αιγύπτου. Την Τετάρτη 26 Αυγούστου θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της βουλής. Για μεν την ενημέρωση για τον κορονοϊό κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα γίνεται τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, από τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοτζαμάνη και από τον κ Τσιόρδα. Ακόμη παρατείνεται μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου η εργασία εξ αποστάσεως και όπου κρίνεται από τον εργοδότη να τίθεται σε αναστολή ο εργαζόμενος. Για μεν τα σύνορα επεκτείνεται ο φράκτης και θα είναι έτοιμος σε 5-8 μήνες. Για την επέκταση αυτή θα δαπανηθούν 63 εκ. ευρώ».
Από την πλευρά της η κα Κεραμέως ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ειδικότερα τόνισε «Θα δοθεί δωρεάν υφασμάτινη μάσκα σε όλες τις βαθμίδες δηλαδή σε εκπαιδευτικούς , μαθητές, φοιτητές. Οι εκπαιδευτικοί  είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις θέσεις τους 3 Σεπτεμβρίου και όλες οι βαθμίδες θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020.Για το λόγο αυτό οι οικογένειες που βρίσκονται σε διακοπές πρέπει να έχουν γυρίσει στι1 31 Αυγούστου. Σε κάθε αίθουσα ανάλογα τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα υπάρχει ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός. Για το Δημοτικό ο ελάχιστος είναι 15 άτομα. Η χρήση μάσκας υποχρεωτική εντός της τάξης και όχι στα διαλλείματα ενώ τα διαλλείματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες εντός τη σχολική μέρας. Για όσους θα υπάρξει πρόβλημα υγείας για να μη έχουν απουσίες πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση. Τα κιλικία θα λειτουργήσουν με ειδική πρόβλεψη, οι σχολικοί εορτασμοί εντός τάξεις δεν θα πραγματοποιηθούν  σχολικές εκδρομές καθώς και σχολικά πρωταθλήματα. Επίσης θα δοθεί δωρεάν ένα παγούρι για κάθε μαθητή του δημοτικού προκειμένου να πίνουν νερό. Οι εργαζόμενοι γονείς θα έχουν άδεια ειδικού σκοπού μόνο όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά τους ή πηγαίνουν τα παιδιά σε ειδικά σχολεία. Στα ειδικά σχολεία όπου υπάρχει λόγος δεν θα χρησιμοποιείται η μάσκα αλλά η μετωπίδα. Τα ολοήμερα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά γιατί έτσι προστατεύονται πι ευπαθείς ομάδες. Τα ξενόγλωσσα σχολεία και τα φροντιστήρια λειτουργούν με του ίδιους κανόνες. Τα γενικά σχολεία ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου, τα επαγγελματικά στις 24, τα ΙΕΚ 5 Οκτωβρίου, τα ΕΠΑΛ 1 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία 2ης ευκαιρία στις 15 Σεπτεμβρίου. Για τα ΕΑΙ αποφασίζουν τα Πανεπιστήμια για την εξεταστική και την επιστροφή των φοιτητών. Τα 6μηνα θα γίνονται με φυσική παρουσία μέχρι 30 τόμων και οι διαλέξεις εξ αποστάσεως μέχρι 50 ατόμων, Τα ΑΕΙ θα επιχορηγούνται μέσω ΕΣΠΑ έως 5 εκ ευρώ για τον κερματισμό των τμημάτων μέχρι 30 άτομα για το λόγο αυτόν θα υπάρχουν νέες προσλήψεις καθηγητών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική τα εργαστήρι όπως οι δομές υγείας και τα εστιατόρια θα δίνουν φαγητό σε πακέτο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail